ЯКИМ БУДЕ БЛОК МКТ-2022 З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

Для вступу до магістратури за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» у 2022 році передбачено проведення  магістерського комплексного тесту (МКТ). Випробування міститиме два блоки завдань: з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська за вибором вступника) та права.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальну характеристику та схеми нарахування балів  блоку магістерського комплексного тесту з іноземної мови.

Зміст блоку МКТ з іноземної мови визначатиме Програма єдиного вступного іспиту з іноземних мов. З англійської, німецької, іспанської мов учасники виконуватимуть завдання трьох видів: на встановлення відповідності, з вибором однієї правильної відповіді, на заповнення пропусків у тексті. Усього блок МКТ з іноземної мови міститиме 30 завдань, правильно виконавши які можна набрати  30 балів.

Виконати МКТ потрібно за 120 хвилин.

Заплановано, що для учасників магістерських випробувань буде розроблено демонстраційний варіант тесту.

Нагадаємо, що цьогоріч  майбутні магістри проходитимуть магістерський комплексний тест для вступу за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» і магістерський тест навчальної компетентності для вступу за спеціальностями галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право»).

Зареєструватися для проходження МТНК та МКТ потенційні магістри зможуть з 27 червня до 18 липня включно, звернувшись до  приймальної комісії закладу вищої освіти. 

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти