ЯКИМ БУДЕ ТЕСТ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ІСТОРІЇ ТА  ГРОМАДЯНСЬКИХ ДИСЦИПЛІН

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив загальну характеристику тесту незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів історії та громадянських дисциплін, які виявили бажання взяти участь у сертифікації 2024 року. 

Зміст тесту для них визначено Програмою незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів історії та громадянських дисциплін. Орієнтовний розподіл завдань відповідно до розділів / підрозділів зазначеної програми і схеми нарахування балів за виконання тестових завдань затверджено наказами Українського центру оцінювання якості освіти. 

Так, тест міститиме 90 завдань чотирьох форм: з вибором однієї правильної відповіді (79 завдань), на встановлення відповідності («логічні пари») (4 завдання), на встановлення правильної послідовності (3 завдання) та з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (4 завдання), – на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Тест буде укладено українською мовою. 

Нагадаємо: незалежне тестування вчителів історії та громадянських дисциплін відбудеться 14 вересня.

Результати тестування визначатимуть на підставі набраної учасником / учасницею  кількості балів за виконання всіх тестових завдань. Для успішного проходження незалежного тестування та участі в наступному етапі сертифікації учасник / учасниця має набрати не менш ніж 60 % від максимальної кількості тестових балів.