ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВСТУПНИКІВ ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У 2022 РОЦІ

Шановні друзі, війна змінила наші життя, і певні події складно планувати. Однак якщо ви цього року розглядаєте можливість вступати до закладів вищої освіти України (бакалаврський ступінь), будь ласка, ознайомтеся з інформацією, поданою нижче. 

Якщо ви зареєструвалися для участі в ЗНО (заповнили реєстраційну картку, зібрали пакет реєстраційних документів і віддали його керівникові закладу освіти або самостійно надіслали до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти) ー ви є потенційним учасником вступних іспитувань до закладів вищої освіти

Найімовірніше, ви вже маєте сертифікат учасника ЗНО, тож зможете заходити на свою  Інформаційну сторінку (логін і пароль для входу розміщено на сертифікаті), аби отримати всю актуальну інформацію щодо подальших дій, яка стосуватиметься саме вас. Коли потрібно буде зайти на Інформаційну сторінку, Вам буде повідомлено на сайті УЦОЯО та ОРЦОЯО

У разі якщо  ви не маєте сертифіката ー не хвилюйтеся: невдовзі ми повідомимо вам, як отримати логін і пароль для входу на свою Інформаційну сторінку. 

Якщо ви цього року закінчуєте здобувати повну загальну середню освіту (учень/учениця ліцею, гімназії чи студент/студентка ІーІІ курсу коледжу) і ще не зареєструвалися для участі в ЗНО (навіть не створили реєстраційної картки) ー до 9 квітня, будь ласка, створіть реєстраційну картку. Якнайуважніше поставтеся до заповнення таких її полів: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для участі в тестуваннях, а й для подання вами документів для вступу. 

Увага! У реєстраційній картці Ви побачите поля для вибору предметів ЗНО/ДПА. Заповніть їх, будь ласка, навіть попри скасування ДПА у формі ЗНО. Якщо є змога,  роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа (за потреби додайте медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань) і передайте керівникові закладу освіти, де ви навчаєтеся. Якщо такої можливості немає ー не хвилюйтеся: достатньо того, що ви сформували реєстраційну картку. 

Найближчим часом ми повідомимо вам, як дізнатися логін і пароль для входу на вашу Інформаційну сторінку з актуальною для вас інформацією. Стежте за оновленнями на сайтах УЦОЯО та ОРЦОЯО ー і не пропустите важливих новин.

Шановні вступники, які наразі перебувають на окупованих територіях або на територіях, де тривають активні бойові діїБудь ласка, тримайтеся, бережіть себе! Ми розуміємо, що у вас є труднощі з доступом до Інтернету, однак, якщо маєте змогу, будь ласка, створіть реєстраційну картку. Необов’язково, щоб її заповнювали особисто ви. Це може зробити хтось із ваших друзів чи знайомих. Попросіть унести ваші дані до реєстраційної форми (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження й номер паспортного документа). Цього наразі буде достатньо.  Ми знаємо, що вам зараз дуже важко, однак переконані, що ситуація найближчим часом зміниться на краще і ви зможете планувати своє майбутнє і втілювати свої мрії в життя. Безперечно, Ви зможете вступити до українських закладів вищої освіти, а ми повідомлятимемо вам актуальну інформацію щодо цього.

Якщо ви уже здобули повну загальну середню освіту (маєте свідоцтво про повну загальну середню освіту / атестат) і ще не зареєструвалися для участі в ЗНО (навіть не створили реєстраційної картки) ー будь ласка, до 19 квітня створіть реєстраційну картку. Якнайуважніше поставтеся до заповнення таких її полів: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для нас, а й для подання вами документів для вступу. Увага!  У реєстраційній картці ви побачите поля для вибору предметів ЗНО. Заповніть, будь ласка, ці поля попри те, що вступ відбуватиметься за процедурою, відмінною від процедури проведення класичного ЗНО. Якщо маєте змогу,  роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа (за потреби можете додати медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань) і надішліть такий комплект документів до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти (вул. Академіка Корольова, 26, м. Одеса, 65114). Якщо ви не можете скористатися засобами поштового зв’язку, надішліть документи на електронну адресу: rc.odesa@od.testportal.gov.ua. У темі листа зазначте своє прізвище, а також те, що це реєстраційні документи. Наприклад: Шевченко_реєстраційні документи.

Якщо ви маєте результати ЗНО 2018-2021 років і плануєте вступати до закладів освіти цього року, вам краще сформувати реєстраційну картку і до 9 квітня надіслати комплект документів до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти (див. вище). У травні у вас буде можливість відмовитися від проходження тестування на своїй Інформаційній сторінці.

Ми оперативно інформуватимемо вас про всі новини щодо вступної кампанії, тож не забувайте заходити на наш сайт. 

Укотре хочемо подякувати Збройним Силам України, бійцям територіальної оборони, рятувальним службам, медикам, працівникам соціальної інфраструктури за життя! Усе буде Україна!